
Lunch, Voorgerecht
Tomatensoep
4 personen
25 minuten
Wie houdt er nou niet van een heerlijke tomatensoep? Tomatensoep is voor alle leeftijden een zeer geschikt voorgerecht. Erg lekker met een stuk karakterbrood om te dippen.
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan.
- Fruit hierin de tomatenpuree, de knoflook en de ui op een lage stand.
- Breng op smaak met zout, peper en de suiker.
- Blijf circa 5 minuten roeren tot de ui zacht is.
- Voeg de bouillontabletten, de tomaten en 750 ml kokend water toe en roer goed door.
- Laat de soep met het deksel op de pan circa 15 minuten koken op een lage stand.
- Verwijder intussen het vel van de saucijzen en snijd het vlees in plakjes van circa ½ centimeter.
- Rol van de plakjes ronde balletjes.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de balletjes op een lage stand gaar.
- Schep tussendoor steeds om.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Voeg de gehaktballetjes toe en roer goed door.
- Lekker met karakterbrood.
Kies je voor gemak? Ga dan voor: Onze Trots verse tomatensoep met balletjes! Een soep uit eigen streek, gemaakt volgens authentiek recept. Bereid met alleen de beste ingrediënten.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 245 kcal |
Koolhydraten | 12 g |
Eiwit | 12 g |
Vet Waarvan verzadigd |
15 g 3 g |
- 750 gram tomaten uit eigen streek (in stukken)
- 4 eetlepels olijfolie
- 70 gram tomatenpuree (blikje)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 theelepel suiker
- 2 runderbouillontabletten
- 2 rundersaucijzen