
Hoofdgerecht
Tortellini caprese
4 personen
15 minuten
Dit gerecht uit Italë is hartstikke lekker, eenvoudig én vegetarisch! Een makkelijk recept voor doordeweeks want het staat binnen 15 minuten op tafel!
Bereidingswijze
- Kook de tortellini beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
- Schep de tortellini terug in de pan en roer de pesto en tomaatjes erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper. Warm circa 2 minuten door.
- Meng de rucola met de balsamico en verdeel over borden. Schep de tortellini ernaast. Scheur de mozzarella erover en bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.
Bereidingstip
Voeg iets minder pesto toe aan dit recept en besprenkel het gerecht met olijfolie extra vergine om te genieten van de pure ingrediënten.
- 440 gram tortellini gevuld met kaas (zakje)
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 potje rode pesto
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 75 gram rucola
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 bollen mozzarella
- 0.5 bosje basilicum (blaadjes gescheurd)