Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Tortellini caprese

4 personen
15 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dit gerecht uit Italë is hartstikke lekker, eenvoudig én vegetarisch! Een makkelijk recept voor doordeweeks want het staat binnen 15 minuten op tafel!

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini beetgaar. Bewaar een kopje kookvocht bij het afgieten. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  2. Schep de tortellini terug in de pan en roer de pesto en tomaatjes erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken en breng op smaak met zout en peper. Warm circa 2 minuten door.
  3. Meng de rucola met de balsamico en verdeel over borden. Schep de tortellini ernaast. Scheur de mozzarella erover en bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.

Bereidingstip

Voeg iets minder pesto toe aan dit recept en besprenkel het gerecht met olijfolie extra vergine om te genieten van de pure ingrediënten.

  • 440 gram tortellini gevuld met kaas (zakje)
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 potje rode pesto
  • 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 bollen mozzarella
  • 0.5 bosje basilicum (blaadjes gescheurd)
capresetortellini

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?