
Hoofdgerecht
Tortellini in romige paddenstoelensaus
4 personen
20 minuten
Deze pasta met champignons en paddenstoelensaus is niet alleen erg lekker, hij staat ook nog eens in een handomdraai op tafel! Ideaal na een drukke dag.
Bereidingswijze
- Kook de tortellini beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot 2 minuten.
- Voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en laat 5 minuten pruttelen op een lage stand. Snijd de paddenstoelen grof en gaar ze 5 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper. Roer de tortellini erdoor en bestrooi met de kaas en peterselie.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1120 kcal |
Koolhydraten | 80 g |
Eiwit | 34 g |
Vet Waarvan verzadigd |
72 g 42 g |
Vezels | 6 g |
Zout | 5 g |
- 440 gram tortellini gevuld met kaas (zakje)
- 500 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd) of 500 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotjes (gesnipperd)
- 500 milliliter slagroom
- 1 bouillonblokje
- 100 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
- 1 bosje peterselie (fijngehakt)