Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Tortellini in romige paddenstoelensaus

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Deze pasta met champignons en paddenstoelensaus is niet alleen erg lekker, hij staat ook nog eens in een handomdraai op tafel! Ideaal na een drukke dag.

Bereidingswijze

  1. Kook de tortellini beetgaar. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot 2 minuten.
  2. Voeg de slagroom en het bouillonblokje toe en laat 5 minuten pruttelen op een lage stand. Snijd de paddenstoelen grof en gaar ze 5 minuten mee.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tortellini erdoor en bestrooi met de kaas en peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1120 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
72 g
42 g
Vezels 6 g
Zout 5 g
  • 440 gram tortellini gevuld met kaas (zakje)
  • 500 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd) of 500 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotjes (gesnipperd)
  • 500 milliliter slagroom
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram Parmezaanse kaas (in flinters)
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
champignonherfstpaddenstoelpastasneltortellini

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?