
Hoofdgerecht
Tortellini met andijvie en walnoten
4 personen
20 minuten
Tortellini kun je op ontzettend veel manieren combineren, probeer bijvoorbeeld tortellini met andijvie en walnoten: een heerlijk recept dat binnen 20 minuten op tafel staat. Smakelijk!
Bereidingswijze
- Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Hak de noten grof en houd apart.
- Verwarm de olie met de knoflook op een lage stand in een hapjespan tot de knoflook zachtjes bruist, maar niet verkleurt. Voeg de chilivlokken en andijvie toe en roerbak een paar minuten tot de groente slinkt.
- Kook de tortellini. Schep ze uit de pan en meng ze met de andijvie. Besprenkel met nog wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel over borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas, walnoten en pijnboompitten.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 810 kcal |
Koolhydraten | 84 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
39 g 14 g |
- 50 gram walnoten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 teentjes knoflook (geperst)
- 1 snufje chilipepervlokken
- 400 gram andijvie (voorgesneden)
- 500 gram tortellini gevuld met kaas (koelvers)
- 50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 20 gram pijnboompitten