
Hoofdgerecht
Tortilla met garnalen-ananassaté
4 personen
25 minuten
Fruit van de grill is een succes. Combineer ananas met garnalen aan een spies. Succes gegarandeerd tijdens de barbecue-avond!
Bereidingswijze
- Dep de garnalen droog met keukenpapier en steek ze om en om met de ananasblokjes aan de spiesen. Rasp de schil van 1 limoen en pers beide limoenen uit. Meng 2 eetlepels olie met 1 eetlepel limoensap en bestrijk de spiesen ermee.
- Meng de rest van de olie met de gember, limoenrasp en de helft van het overgebleven limoensap en houd deze dressing apart.
- Schil de avocado’s, verwijder de pitten en prak het vruchtvlees fijn. Meng met de tomaat, ui, een snuf chilipoeder en de rest van het limoensap tot een guacamole.
- Verhit een grillpan, ovengrill of gebruik de barbecue. Verwarm de wraps kort. Gril de spiesjes in 3-4 minuten lichtbruin en keer regelmatig.
- Bestrijk de wraps met de guacamole. Leg de saté erop, besprenkel met de limoendressing en bestrooi met de koriander.
- 300 gram wokgarnalen naturel (ontdooid) of 300 gram cocktailgarnalen (ontdooid)
- 250 gram ananasblokjes (vers)
- 2 limoenen
- 6 eetlepels arachideolie of 6 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel verse gember (geraspt)
- 2 avocado's
- 1 tomaat (in kleine blokjes, zonder zaadjes)
- 0.5 rode ui (fijngesnipperd)
- chilipoeder
- 4 kleine tortillawraps
- 1 eetlepel koriander (gehakt)