
Hoofdgerecht
Tortilla’s met pulled oesterzwammen
2 personen
15 minuten
Een vegetarische wrap is net zo lekker, dat laat deze Mexicaanse tortilla zeker zien. In 15 minuten staat deze wrap met pulled oesterzwammen op tafel.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Trek de oesterzwammen uit elkaar in dunne reepjes. Meng de barbecuesaus met de cajunkruiden en schep de oesterzwammen erdoor.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en roerbak hierin de oesterzwammen op een hoge stand in circa 10 minuten goudbruin en licht knapperig van buiten.
- Meng intussen de tomaat, koriander en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de tortillawraps kort in de oven.
- Beleg de wraps met de oesterzwammen, guacamole, tomatensalsa, crème fraîche en feta. Serveer direct.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 1025 kcal |
Koolhydraten | 93 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
58 g 23 g |
Vezels | 10 g |
Zout | 5 g |
- 300 gram oesterzwammen (schoongeveegd)
- 2 eetlepels barbecuesaus
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 tomaten (in blokjes)
- 3 takjes koriander (fijngehakt)
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 4 tortillawraps
- 1 bakje guacamole (koelvers)
- 125 gram crème fraîche
- 75 gram feta (verbrokkeld)