
Hoofdgerecht
Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus
6 personen
60 minuten
Waan je in echte Italiaanse sferen met dit Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus. Vanwege het Italiaanse karakter van het Toscaans gehaktbrood is een Chianti Sensi mooie begeleider.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
- Meng het beschuitkruim, de eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
- Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
- Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto.
- Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
- Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 480 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 32 g |
Vet Waarvan verzadigd |
35 g 12 g |
- 50 gram pijnboompitten
- 3 beschuiten (verkruimeld)
- 2 eieren
- 6 eetlepels pesto
- 750 gram rundergehakt
- 125 milliliter zure room
- 150 milliliter magere yoghurt
- 2 sjalotjes (gesnipperd)