Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus
Hoofdgerecht

Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

6 personen
60 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Waan je in echte Italiaanse sferen met dit Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus. Vanwege het Italiaanse karakter van het Toscaans gehaktbrood is een  Chianti Sensi mooie begeleider.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  2. Meng het beschuitkruim, de eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.
  3. Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt.
  4. Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto.
  5. Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.
  6. Lekker met een groene salade met tomaat en komkommer of gegrilde courgette en geroosterde tomaat.
Voedingswaarde p.p.
Energie 480 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
12 g
  • 50 gram pijnboompitten
  • 3 beschuiten (verkruimeld)
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels pesto
  • 750 gram rundergehakt
  • 125 milliliter zure room
  • 150 milliliter magere yoghurt
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
basilicumgehaktitaliaans

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?