
Lunch, Ontbijt
Tosti funghi met ei
4 personen
30 minuten
Een lekkere tosti met champignons, feta én pesto! Een heerlijke gerecht dat makkelijk te maken is voor tijdens bijvoorbeeld carnaval!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit 3 eetlepels boter en bak de champignons in circa 10 minuten goudbruin.
- Voeg de knoflook en peterselie toe en bak nog 1 minuut.
- Verdeel de champignons over 4 sneetjes brood, verkruimel de feta erover en beleg met de plakken kaas.
- Steek met een steker of glas een gat uit de overige 4 boterhammen.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan op een lage stand, leg 1 boterham in de pan en breek 1 ei in het gat. Bak circa 3 minuten tot het eiwit gestold en de eidooier nog zacht is.
- Herhaal met de rest van de uitgestoken boterhammen.
- Leg de boterhammen met gebakken ei op de boterhammen met champignons en rooster de tosti’s circa 7 minuten in de oven (180°C).
- Serveer de tosti met de pesto.
- 5 eetlepels boter
- 200 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
- 8 sneeën volkorenbrood
- 70 gram feta
- 150 gram belegen boerenkaas (in plakken)
- 4 eieren
- 150 milliliter pesto