
Nagerecht
Trifle met bastogne, rijstdessert en rood fruit
4 personen
20 minuten
In het zuiden zijn we gek op zoetigheid! Een heerlijk dessert mag dan natuurlijk ook niet ontbreken bij het kerstdiner. Deze trifle is een topafsluiter van het kerstdiner.
Tip: ga voor een feestelijke proeverij en maak naast de trifle ook de pistacherol, het kwarktaartje én de arretjescake!
Bereiden
- Doe de bastognekoeken in een diepvrieszak en rol met een deegroller erover tot de bastognes volledig kruim zijn.
- Verdeel het bastognekruim over 4 glazen maar hou één eetlepel over om te garneren.
- Schep er een flinke eetlepel rijstdessert op of in ieder geval zoveel dat er een bodem rijstdessert in het glas ligt.
- Verdeel er rood fruitmix over, hierop weer rijstdessert, rood fruitmix en als laatste nog rijstdessert.
- Garneer met bastognekruim en eventueel nog een framboos.
Wijntip
Serveer hier een zoete dessertwijn of een zoete mousserende wijn bij met tonen van rood fruit.
- 8 bastognekoeken
- 1 bak rijstdessert à 500 ml
- 2 bakjes zacht fruitmix à 225 gram