
Taart & cake
Tropische vruchtentaartjes
12 personen
30 minuten
In de lente en de zomer genieten we het liefst van vers fruit! Deze heerlijke tropische taartjes geven je meteen een zomers gevoel. Met dit recept maak je meteen 12 stuks, genoeg om uit te delen dus!
Benodigdheden
- vershoudfolie
- 12 kleine taartvormpjes
- blindbakvulling
Overige tijden
- 15 minuten oventijd
- 30 minuten rusttijd
Bereiden
- Doe de ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een kom en snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
- Kneed alles tot een soepel deeg.
- Verpak het in vershoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
- Meng de ingrediënten voor de amandelpasta tot een stevige crème.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol het deeg uit en bekleed de vormpjes ermee.
- Prik het deeg in met een vork.
- Leg er stukjes bakpapier op met daarop de blindbakvulling. Druk deze een beetje aan.
- Bak het deeg 15-20 minuten in het midden van de oven.
- Verwijder het bakpapier met vulling en laat de bodempjes afkoelen.
- Bestrijk ze met de amandelpasta en verdeel de vruchten erover.
- voor het deeg
- 200 gram bloem
- 75 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei (losgeklopt)
- 1 theelepel citroenrasp
- 100 gram boter
- voor de amandelpasta
- 125 gram amandelen (gemalen)
- 40 gram poedersuiker
- 2 eetlepels zachte boter
- 1 eiwit (losgeklopt)
- 0.5 theelepel vanille-essence of
- 0.5 theelepel amandelaroma
- voor de vulling
- 1 mango (geschild, in stukjes)
- 1 banaan (gepeld, in stukjes)
- 2 kiwi's (geschild, in stukjes)
- 1 papaja (geschild, in stukjes)