Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Turkse stoofpot met uitjes en dadels

4 personen
90 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Turkse stoofpot met typische ingrediënten en een heerlijke smaak!

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper.
  2. Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout naar smaak toe.
  3. Bak de sjalotjes 5 minuten mee. Pers de teentjes knoflook erboven.
  4. Voeg 2 dl water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan.
  5. Laat de paprika en de dadels de laatste 20 minuten meestoven. Voeg de banaanplakjes de laatste 5 minuten toe.
  6. Bestrooi met peterselie
  7. Serveer het gerecht met zilvervliesrijst of aardappelpuree.
  • 500 gram runderpoulet of 500 gram lamspoulet
  • 0.5 theelepel kaneelpoeder
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram sjalotjes (gehalveerd)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 1 gele paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
  • 150 gram verse dadels (gehalveerd, ontpit)
  • 1 banaan (in plakjes)
  • 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
dadelsrundstoventurks

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?