
Hoofdgerecht
Turkse stoofpot met uitjes en dadels
4 personen
90 minuten
Turkse stoofpot met typische ingrediënten en een heerlijke smaak!
Bereiden
- Bestrooi het vlees met kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en peper.
- Verhit de olijfolie en bak de vleesblokjes hierin rondom bruin. Voeg zout naar smaak toe.
- Bak de sjalotjes 5 minuten mee. Pers de teentjes knoflook erboven.
- Voeg 2 dl water toe en stoof zachtjes minimaal 1 uur met deksel op de pan.
- Laat de paprika en de dadels de laatste 20 minuten meestoven. Voeg de banaanplakjes de laatste 5 minuten toe.
- Bestrooi met peterselie
- Serveer het gerecht met zilvervliesrijst of aardappelpuree.
- 500 gram runderpoulet of 500 gram lamspoulet
- 0.5 theelepel kaneelpoeder
- 1 mespunt kruidnagelpoeder
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 gram sjalotjes (gehalveerd)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
- 1 gele paprika (in reepjes, zonder zaadjes)
- 150 gram verse dadels (gehalveerd, ontpit)
- 1 banaan (in plakjes)
- 2 eetlepels verse peterselie (gehakt)