
Nagerecht, Taart & cake
Vanille panna cotta met rood fruit
4 personen
20 minuten
Na een heerlijke pasta op het terras in Italië is het tijd voor een echte Italiaanse panna cotta. De heerlijke smaak van vanille in combinatie met het lekkerste vers fruit zorgen voor een echt feestje. Wil jij Italië in huis halen? Met deze simpele stappen maak je zelf een echt Italiaanse panna cotta.
Benodigdheden
- 4 souffléschaaltjes (ingevet)
Werkwijze
- Week de gelatine in koud water. Breng de slagroom met het vanillestokje aan de kook en laat dit zachtjes 5 minuten koken.
- Los de suiker op in de warme room en haal deze van de warmtebron.
- Haal het vanillestokje eruit, schraap met een mesje het merg eruit en roer dit door de room.
- Knijp de gelatine goed uit en roer deze door de room. Laat alles enkele minuten afkoelen, roer dan de melk erdoor en schenk het mengsel in de bakjes.
- Laat dit minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Dit kan een dag van tevoren.
- Maak de vruchten schoon. Stort de panna cotta op bordjes, leg de vruchten eromheen en garneer met munt.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 320 kcal |
Koolhydraten | 20 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
23 g 15 g |
- 5 blaadjes witte gelatine
- 250 milliliter slagroom
- 1 vanillestokje (in de lengte opengesneden)
- 50 gram witte basterdsuiker
- 250 milliliter melk
- 250 gram aardbeien of
- 250 gram bramen
- 2 takjes munt of
- 2 takjes citroenmelisse