
Lunch
Varkenscarpaccio met eisaus, augurk en kappertjes
4 personen
20 minuten
Bij carpaccio denk je natuurlijk meteen aan rundvlees, maar deze carpaccio van varkensfricandeau doet er zeker niet voor onder! Meer Paasrecepten bekijken? Klik dan hier.
Bereidingswijze voor varkenscarpaccio
- Verdeel de varkenscarpaccio of varkensfricandeau over de borden.
- Pureer het ei met de mayonaise en 1-2 eetlepels van het zuurvocht van de augurken zodat de saus niet te dik is. Voeg eventueel nog een scheutje water toe, het moet net een lobbige saus zijn. Breng op smaak met peper en zout en schep één eetlepel kappertjes en de blokjesaugurk door de saus. Verdeel een groot deel van de saus over de varkenscarpaccio.
- Leg een pluk rucola in het midden, schep hier nog wat saus op en strooi de resterende eetlepel kappertjes en de kaas erover.
Wijntip: Conte del brigante Valpolicella ripasso
Biertip: Anchor Porter Stout
- 4 porties varkenscarpaccio of varkensfricandeau
- 1 ei, half hard gekookt en gepeld
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- 2 zoetzure augurken, in kleine blokjes
- 30 gram rucola
- 4 eetlepels geraspte oude kaas
- peper en zout