
Hoofdgerecht
Varkensfiletrollade met streekgroente en geroosterde aardappeltjes
4 personen
75 minuten
Deze rollade is een écht pronkstuk tijdens het kerstdiner! Proef de smaak van het zuiden met varkensfiletrollade, pompoen en prei uit eigen streek. Dat wordt genieten!
Benieuwd naar hoe je het maakt? Bekijk hier de video!
Benodigdheden
- grote ovenschaal
- kerntemperatuurmeter (optioneel)
Overige tijden
- 45 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de varkensfiletrollade rondom bruin. Leg de varkensfiletrollade met het braadvet in een ovenschaal.
- Verdeel de aardappeltjes, pompoen, peen, prei, rozemarijn en tijm over een bakplaat. Strooi er peper en zout over en schenk de olijfolie erover. Zet de ovenschaal en de bakplaat in de oven en bak beide 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Bedruip de varkensfiletrollade tijdens het bakken een paar keer met het braadvocht en schep de groente op de bakplaat tweemaal om.
- De varkensfiletrollade is precies goed wanneer de kerntemperatuur van het vlees 60˚C is.
- Neem alles uit de oven. Zeef het braadvocht van de rollade en serveer dit er apart als jus bij.
- Leg de rollade op een mooie grote schaal en verdeel de aardappeltjes, pompoen, peen en prei er rijkelijk omheen.
Gemakstip
Wil je dit lekkere gerecht nog sneller op tafel zetten? Kies dan voor onze ovenschotel pompoen.
Biertip
Combineert goed met Tripel Karmeliet.
Wijntip
Schenk hierbij een glas Conte del brigante Valpolicella ripasso.
- 1 gekruide varkensfiletrollade uit eigen streek, 750 gram
- 1 pompoen uit eigen streek, zaad verwijderd en in parten
- 2 preien uit eigen streek, in stukken van ca. 2 cm
- 500 gram aardappeltjes in rode schil, in stukken
- 1 pak mix gekleurde peen, geschild en dikke penen halveren
- 50 gram boter
- 2 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout