
Hoofdgerecht
Varkensfiletrollade met krieltjes en groente uit de oven
4 personen
45 minuten
Dit meesterwerk komt uit eigen streek! Bij de bereiding hiervan is een vleesthermometer erg handig, wanneer deze 63 °C aangeeft is hij klaar! Heerlijk in combinatie met de krieltjes en groente, lekker makkelijk in één grote braadslede.
Extra benodigdheden
- vleesthermometer
- braadslede
Bereidingstijd
- 45 minuten bereidingstijd
- 35 minuten oventijd
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Dep de rollade droog. Meng 1 eetlepel rozemarijn, 1 eetlepel tijm, komijn, peper en zout en wrijf hiermee de rollade in.
- Smelt de boter in een braadpan en bak de rollade rondom mooi bruin. Leg de rollade in een grote braadslede. Steek een vleesthermometer in de rollade.
- Rangschik de krieltjes, wortel, sperziebonen, champignons en bloemkool rondom de rollade. Bestrooi met peper en zout en strooi de rest van de rozemarijn en tijm erover. Schenk de wijn erbij.
- Zet de rollade ca. 35 minuten in de oven.
- Neem de rollade uit de over zodra de vleesthermometer 63 °C aangeeft. Dek braadslede af met aluminiumfolie zodat de rollade nagaart.
- Neem de rollade uit de braadslede en snijd hem in plakken. Leg de plakken op een vleesschaal.
- Schep de krieltjes met de groente in een serveerkom.
- Schenk het kookvocht in een pannetje en breng dit aan de kook. Roer de cranberrycompote erdoor en laat 1 minuut doorkoken. Schenk de jus over de rollade.
Wijn- en biertip
Le Chiantigiane Chianti Reserva: maak dit gerecht af met een heerlijk glas van deze robijnrode wijn met een rijk aroma, de fruitige en bloemige tonen passen perfect bij dit gerecht.
Liever een stevig biertje? Pak dan een glas Straffe Hendrik Tripel, een stevig en kruidig bier met tonen van koriander, gember en sinaasappel.
- 500 gram filetrollade, op kamertemperatuur
- 2 eetlepels rozemarijnnaalden, fijngesneden
- 2 eetlepels tijmblaadjes, fijngesneden
- 1 theelepel komijn, gemalen
- 50 gram Melkan ongezouten roomboter
- 1 zak voorgekookte krieltjes à 450 gram
- 2 winterwortels, in plakjes
- 250 gram sperziebonen, gehalveerd
- 1 doosje champignons à 250 gram, in vieren
- ¼ bloemkool, in roosjes
- 150 ml rode wijn
- 2 eetlepels cranberrycompote
- peper en zout