
Hoofdgerecht
Varkenshaas met appeljus
4 personen
30 minuten
Van dit gerecht krijg je gegarandeerd herfstkriebels: varkenshaas met appeljus! Nog een bijkomend voordeel: het gerecht is gezond en staat in een handomdraai op tafel. Ideaal na een lange werkdag! Eet smakelijk 🙂
Werkwijze
- Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper en steek de kruidnagels erin. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom goudbruin.
- Voeg 50 ml appelsap en de oregano toe en stoof circa 8 minuten zachtjes met het deksel op de pan. Keer het vlees halverwege een keer om. Leg het vlees op een warme schaal, dek af en houd warm.
- Voeg de rest van het appelsap, 100 ml water, de honing, ketjap en appelringen toe en stoof zachtjes 3-4 minuten.
- Leg de appelplakken rond het vlees en serveer jus erbij. Verwijder de kruidnagels.
- Lekker met rodekool met cranberry’s en aardappelpuree.
Variatie
Vervang de oregano door tijm of rozemarijn.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 340 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 28 g |
Vet Waarvan verzadigd |
17 g 11 g |
- 2 varkenshaasjes
- 10 kruidnagels
- 75 gram boter of 75 gram vloeibaar bakproduct
- 200 milliliter appelsap
- 0.5 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 appels (geschild, in plakken van ca. 1 cm dik, zonder klokhuis)