Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Culinaire varkenshaas met asperges

4 personen
45 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Ook zo’n zin in Pasen? Met deze culinaire varkenshaasspekjes, asperges, ei en botersaus wordt het een geslaagd Paasmaal!

Bereidingswijze voor culinaire varkenshaas

  1. Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteindes af. Snijd ze in stukken van 4 cm. Blancheer de witte asperges 4 minuten en de groene asperges 2 minuten in water met een beetje zout. Hierna afgieten en goed laten uitlekken.
  2. Meng de kruiden voor de rub als je een naturel varkenshaas gebruikt en wrijf hiermee de varkenshaas in. Gebruik je een culinaire varkenshaas? Dan heb je geen rub nodig!
  3. Verhit een droge koekenpan en bak de spekjes uit. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Verhit 25 gram boter in dezelfde pan en bak de varkenshaasjes rondom bruin. Temper de warmtebron en bak de varkenshaasjes ca. 10 minuten. Regelmatig draaien. De varkenshaas mag nog rosé zijn van binnen. Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Laat het 10 minuten rusten. Let op! Bewaar de pan met de bakboter, die heb je straks nog nodig.
  4. Smelt in een steelpannetje de resterende 100 gram boter. Er zakken witte deeltjes naar de bodem, deze gebruiken we niet. Schep de doorzichtig gesmolten boter uit het steelpannetje, dit is geklaarde boter. Roer het citroensap en de nootmuskaat erdoor en een snuf peper en zout.
  5. Verhit dezelfde koekenpan van de varkenshaas met de bakboter er nog in en roerbak de asperges hierin 3-4 minuten. Schep de spekjes erdoor en verwarm nog kort.
  6. Hak een gekookt ei in stukjes en meng dit met de geitenkaas en peterselie. Snijd de varkenshaas in plakken.
  7. Verdeel de geroerbakte asperges over 4 borden en verdeel het eimengsel erover. Schenk er de botersaus over en leg de plakken varkenshaas er tegenaan.

Op zoek naar een lekkere wijn bij dit heerlijke paasgerecht? Probeer de Barefoot Merlot eens! Liever een biertje? Ga dan voor een zomers Jopen Adriaan witbiertje, een echte aanrader!

  • 500 gram witte asperges
  • 250 gram groene asperges
  • 4 varkenshaasjes à 125 gram
  • 75 gram spekreepjes
  • 125 gram (room)boter
  • snuf nootmuskaat
  • 2 eieren, half hard gekookt, gepeld en gehakt
  • 50 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
  • 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
aspergeeihoofdgerechtlentePasenvarkenshaasvarkensvlees

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?