
Hoofdgerecht
Varkenshaas met champignons en zongedroogde tomaten
4 personen
45 minuten
Verrassende twist op een klassieker; varkenshaas met champignons én zongedroogde tomaten! Lekker met rijst of bijvoorbeeld pasta.
Variatietip
- Bestrooi het gerecht met circa 150 gram in blokjes gesneden mozzarella.
Werkwijze
- Bestrooi de varkenshaasjes met zout en peper. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
- Voeg de uisnippers toe en bak even mee. Giet de wijn in de pan, leg de reepjes tomaat bij het vlees en bestrooi met oregano.
- Temper de hittebron. Stoof het vlees in een gesloten pan in circa 30 minuten langzaam gaar.
- Schep het vlees uit de pan en dek het af met aluminiumfolie om het warm te houden.
- Bak de champignons enkele minuten in het achtergebleven braadvocht. Roer de crème fraîche erdoor.
- Verwarm de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de in schuine plakken gesneden varkenshaasjes, champignons en saus over de borden
Smakelijk!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 370 kcal |
Koolhydraten | 3 g |
Eiwit | 31 g |
Vet Waarvan verzadigd |
24 g 12 g |
- 2 varkenshaasjes
- 20 gram boter
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 125 milliliter witte wijn
- 6 gedroogde tomaten op olie (in reepjes)
- 0.5 theelepel gedroogde oregano
- 250 gram champignons (gehalveerd, schoongeveegd)
- 125 milliliter crème fraîche