
Hoofdgerecht
Varkenshaas met groene voorjaarsgroente
4 personen
45 minuten
Het is lente! Zet dit voorjaar dit ultieme lente-gerecht op tafel: (culinaire) varkenshaas met frisse, groene voorjaarsgroente. Lekker veel groen én smaak. Door de toevoeging van de pistachenootjes krijgt het gerecht een verrassende twist.
Bereidingswijze
- Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Schil de bospeen en maak de sugar snaps, peultjes, haricot verts en radijsjes schoon. Snijd de bospeen in plakjes, halveer de sugar snaps in de lengte en halveer de radijsjes.
- Breng een pan met ruim water en een goede snuf zout aan de kook om de groente in te blancheren.
- Bak ondertussen de varkenshaas. Verhit een koekenpan met een eetlepel roomboter en een scheutje olijfolie. Bak hierin de varkenshaas in circa 10 minuten rondom goudbruin en roze. Blijf het vlees tijdens het bakken regelmatig draaien.
- Verpak de varkenshaas in aluminiumfolie om warm te houden.
- Blancheer de groente in de ruim kokende pan water en giet daarna af.
- Smelt twee eetlepels roomboter in een steelpan en maak daarin de bospeen, sugar snaps, peultjes, haricot verts en radijsjes warm en breng op smaak met peper en zout. Zorg er voor dat de groente lekker knapperig blijven.
- Verdeel de warme groente over de borden. Snijd de varkenshaas in stukken en rangschik naast de groente.
- Hak de pistachenootjes fijn en strooi over het vlees. Garneer met peterselie.
Tip:
Lekker met gremolata of salsa verde.
- 4 stuks varkenshaas culinair (tussen de 800 en 1000 gram)
- 200 g sugar snaps
- 200 peultjes
- 200 haricots verts
- 200 g radijsjes
- 2 bospeen
- 3 el roomboter
- 2 el zonnebloemolie
- 25 g pistachenoten, fijngehakt
- 4 takjes peterselie
- Peper en zout