
Hoofdgerecht
Varkenshaas met pistachenootjes, asperges en lente-groente
4 personen
50 minuten
Een klassieker om tijdens Pasen op tafel te zetten: varkenshaas met asperges! We geven er een frisse lente-twist aan door er fijngehakte pistachenootjes en lente-groente aan toe te voegen. Verrassend lekker!
Bereidingswijze
- Haal de varkenshaas uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Schil de asperges van het kopje naar beneden en snijd het onderste, harde gedeelte eraf.
- Schil de bospeen en maak de sugar snaps en radijsjes schoon.
- Snijd de bospeen in plakjes, halveer de sugar snaps in de lengte en halveer de radijsjes.
- Blancheer de groente in ruim kokend water en houd apart.
- Leg de asperges in een pan en voeg zoveel koud water toe totdat de asperges net onder water staan.
- Doe de deksel op de pan en breng de asperges aan de kook. Laat ze 5 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur lager laag of helemaal uit en laat de asperges nog 10 minuten staan.
- Bak intussen de varkenshaas. Verhit een koekenpan met een eetlepel roomboter en een scheutje olie. Bak de varkenshaas in circa 10 minuten goudbruin en roze terwijl je het vlees regelmatig keert.
- Haal de varkenshaas uit de pan en verpak in aluminiumfolie. Zet de varkenshaas apart.
- Smelt een eetlepel roomboter in een steelpan en maak daarin de bospeen, sugar snaps en radijsjes warm. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de asperges uitlekken en verdeel over de borden.
- Snijd de varkenshaas in stukken en rangschik naast de asperges. Verdeel de warme groente over de borden naast de asperges.
- Hak de pistachenootjes fjin en strooi over de groente en varkenshaas. Garneer met peterselie en serveer direct.
Variatietip
Wil je er een lekker sausje bij serveren? Maak dan een Hollandaise saus of serveer met geklaarde boter.
- 4 stuks varkenshaas culinair (tussen de 800 en 1000 gram)
- 1,2 kg witte asperges
- 125 g sugar snaps
- 100 g radijsjes
- 2 bospeen
- 2 el roomboter
- 2 el zonnebloemolie
- 25 g pistachenoten, fijngehakt
- 4 takjes peterselie
- Peper en zout