Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Varkenshaas met prei in kruidenvinaigrette

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Vandaag gaan we het perfecte varkenshaasje bereiden en maken het gerecht af met een heerlijke kruidenvinaigrette. Dit hoofdgerecht zet je binnen 30 minuten op tafel. Het rosé gebraden varkenshaasje combineert uitstekend met een op hout gerijpte chardonnay.

Bereidingswijze

  1. Snijd de preien in stukken van 3 cm en kook ze in een ruime pan water in circa 10 minuten gaar. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.
  2. Klop intussen een vinaigrette van de mosterd, knoflook, azijn en 6 eetlepels olijfolie. Meng de peterselie, basilicum en kappertjes door de vinaigrette en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit de rest van de olijfolie en de boter in een koekenpan. Bak hierin de varkenshaas in 10-15 minuten rondom goudbruin en gaar van binnen. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
  4. Verdeel wat rucola over het midden van de borden en leg de prei erop. Besprenkel met de vinaigrette en verdeel de plakken varkenshaas erover.
  5. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met wat van het bakvet van het vlees. Lekker met krieltjes.

Tip: Een varkenshaasje kan ook erg goed op de barbecue! En net zo of misschien nog wel lekker dan via de normale manier!

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
7 g
  • 4 preien (schoongemaakt)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 0.5 teentje knoflook (geperst)
  • 3 eetlepels rodewijnazijn
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 handje peterselie (fijngehakt)
  • 1 handje basilicumblaadje (fijngehakt)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels boter
  • 600 gram varkenshaas
  • 50 gram rucola
varkenshaasvarkensvlees

Ook interessant

Recepten

Dubbele streekburger van Limousin rundvlees met kaas...

Recepten

Barbecue-speklapjes

Recepten

Reuzenspies van varkenshaas en zoete puntpaprika

Recepten

Karbonade met rooibos en zoete chilisaus

Picanha met jerksaus en gegrilde mais
Recepten

Picanha met jerksaus en gegrilde mais

Recepten

Kabeljauw met currypasta

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2022-3.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-3.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?