
Hoofdgerecht
Varkenshaas met witlof en banaan in kerriesaus
4 personen
20 minuten
Ben je op zoek naar een makkelijk recept dat snel op tafel staat? Maak dan dit gerecht met varkenshaas, witlof en banaan in kerriesaus. Ideaal na een lange werkdag 😉
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de varkenshaas in reepjes van circa 2 cm.
- Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie en bak hierin de varkenshaas 2 minuten per kant. Schep het vlees uit de pan.
- Fruit de ui en kerriepoeder in het bakvet. Schep de witlof erdoor en roerbak 2-3 minuten.
- Giet de kokosmelk erbij en voeg de varkenshaas en plakjes banaan toe. Serveer het gerecht met de notenrijst.
Variatietips
- Vervang de notenrijst in dit recept door witte of gele rijst.
- Neem kookroom in plaats van kokosmelk.
- Vervang de banaan door partjes mandarijn.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 800 kcal |
Koolhydraten | 60 g |
Eiwit | 45 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 18 g |
Vezels | 8 g |
Zout | 0,4 g |
- 300 gram notenrijst
- 600 gram varkenshaas
- 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels wokolie
- 1 ui (gesnipperd)
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 600 gram witlof (in stukjes van 2 cm)
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 bananen (in plakjes)