
Hoofdgerecht
Varkenshaas vindaloo
4 personen
40 minuten
Indiaas curry stoofgerecht met een heerlijk pittige smaak. Let wel op, dit gerecht moet minimaal 1 uur marineren!
Bereiden
- Meng de vleesblokjes met de azijn, specerijen en een mespunt versgemalen zwarte peper.
- Laat circa 1 uur marineren.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui 7-8 minuten.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 1-2 minuten mee.
- Schep het gemarineerde vlees, de groene pepers, basterdsuiker, gezeefde tomaten en vleesbouillon erdoor en stoof zachtjes circa 25 minuten.
- Garneer eventueel met koriander. Lekker met witte rijst en gekruide bloemkool (zie tip).
- 750 varkenshaas (in blokjes)
- 75 milliliter blanke azijn
- 0.5 theelepel chilipoeder of 0.5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma of 1 theelepel kerriepoeder
- 0.5 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
- 0.5 theelepel kardemompoeder of 4 kardemompeulen (gekneusd)
- 3 eetlepels arachideolie of 3 eetlepels wokolie
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 5 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 verse gember (geschild, geraspt, ca. 4 cm)
- 2 groene pepers (in stukjes, zonder zaadjes)
- 0.5 eetlepel bruine suiker
- 200 milliliter gezeefde tomaten (pakje)
- 200 milliliter vleesbouillon
- 4 takjes verse koriander (naar smaak)