
Hoofdgerecht
Varkensrollade met biersaus
4 personen
40 minuten
Een keer experimenteren met een recept met bier? Dan moet je deze typisch Duitse varkensrollade met biersaus proberen!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175ºC.
- Bestrijk de rollade rondom met de mosterd. Verhit de boter en olie op een lage stand in een braadpan. Bak hierin de rollade een paar minuten rondom aan en leg in een ovenschaal.
- Roer het bakvet los en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten. Bestrooi met de bloem en roer goed los. Voeg de laurier, tijm en eventueel karwijzaad toe en giet het bier erover. Laat de saus circa 5 minuten koken.
- Giet de biersaus over de rollade en dek af met aluminiumfolie. Braad de rollade circa 40 minuten in de oven en verwijder dan het folie. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en braad nog 15 minuten verder, tot de rollade mooi bruin is.
- Laat afgedekt buiten de oven nog 10 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken.
- Giet de saus in een steelpan en verrijk deze naar smaak met een paar blokjes boter.
Bereidingstip
Deze varkensrollade met biersaus smaakt lekker met aardappels uit de oven en geglaceerde worteltjes of koolsalade.
Gebruik je een rollade van varkensfilet? Verkort de oventijd dan, dit vlees is sneller gaar.
Lekker met aardappels uit de oven, worteltjes of koolsalade.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 565 kcal |
Koolhydraten | 14 g |
Eiwit | 52 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 16 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 4,1 g |
- 1 varkensrollade (ca. 1 kg)
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 8 sjalotjes (in kwarten) of 8 kleine uien (in kwarten)
- 1 eetlepel bloem
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- evt. 1 theelepel karwijzaad
- 1 flesje donkerbruin bier
- evt. 50 gram boter (in blokjes, ijskoud)