
Hoofdgerecht
Limburgse varkensfiletrollade
4 personen
60 minuten
Zin in Pasen! Deze gemakkelijk te bereiden maar heerlijke klassieker is een echte aanrader. Serveer de varkensfiletrollade op een mooie grote plank: met alle kleuren van de wortels oogt het meteen als een vrolijk Paasfeest!
Benodigdheden
- Braadpan
- Koekenpan
Bereidingswijze voor varkensfiletrollade
- Laat de varkensfilerollade op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 ˚C.
- Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het (in een braadpan) met 2 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn en laurierblaadjes rondom goudbruin.
- Zet de braadpan met het vlees zonder deksel in de oven voor 45 minuten per 1 kg en bedruip hem tussendoor met bakvet en draai hem af en toe om.
- De kerntemperatuur moet tussen de 58 en 62 ˚C zijn, laat ‘m dan nog 10 minuten rusten.
- Schraap de wortels, maar laat het groen zitten.
- Was ze heel goed en kook ze ca. 5 minuten in water met een snufje zout.
- Haal de blaadjes en naaldjes van de resterende rozemarijn en tijm en hussel het samen met de wortels, olijfolie, rozemarijn, tijm en wat zout.
- Leg ze naast de braadpan in de oven en laat ze 30 minuten roosteren. Schep ze af en toe om.
- Bak in de tussentijd de krieltjes bruin en hussel de peterselie erdoor.
- Snijd de rollade in plakken en leg deze samen met de wortels en krieltjes op een mooie schaal.
- Strooi er voor een mooi effect nog wat vers gehakte rozemarijn, tijm en peterselie overheen.
- 1 varkensfilet-rollade 500 gram
- 75 gram (room)boter
- 2 verpakkingen gekleurde wortelmix pakket (geel, oranje en paars)
- 4 takjes rozemarijn
- 4 takjes tijm
- 2 laurierblaadjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 zak voorgekookte krieltjes à 600 gram
- 4 eetlepels gehakte verse peterselie
- peper en zout