
Het lekkerste varkensvlees komt uit onze eigen streek
Waar zit het varkenshaasje?
Veel varkensvlees bij Jan Linders komt van boeren uit onze streek die met veel passie en kennis zorgen voor het lekkerste stukje vlees. In de winkel hebben we klanten gevraagd of zij wisten waar het varkenshaasje zit:
Het goede antwoord is:
Varkensvlees is de meest gegeten vleessoort in Nederland. Logisch, want het is niet alleen erg lekker, het kan op allerlei manieren worden bereid: van koken, bakken en grillen tot roerbakken. Onbewerkt mager varkensvlees past in een gezond eetpatroon.
Varkensvlees bevat veel hoogwaardige voedingstoffen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van ons lichaam. Het is rijk aan vitamines en mineralen, bevat van nature eiwit en vet. Bij het bereiden kunnen koolhydraten aan het vlees worden toegevoegd, wanneer je bijvoorbeeld een schnitzel paneert.
Lekkerste bereiding van een varkenshaasje
Varkenshaas kan in de pan en in de oven worden bereid. We hebben een aantal richtlijnen voor je op een rij gezet, maar blijf de varkenshaas altijd controleren. Als het vlees dikker is, duurt het natuurlijk wat langer. Zorg ervoor dat de varkenshaas niet te lang bakt en dus niet taai wordt. Om het vlees extra mals te maken, kun je er een klontje roomboter op leggen.
Verwarm de oven voor op 170 graden houd onderstaande tijden aan:
- rood (12 minuten)
- rosé (15-20 minuten)
- doorbakken (20-30 minuten)
Inspiratie nodig?
Uiteraard hebben we ook een heleboel recepten met varkensvlees hier op proefhetzuiden.nl!