
Varkensvlees uit eigen streek!
Voor het beste varkensvlees kiest Jan Linders voor varkensvlees uit eigen streek. Van boeren die met veel passie en kennis zorgen voor het lekkerste stukje vlees!
Deze toegewijde boeren werken duurzaam, waarbij dierenwelzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Al het reguliere varkensvlees heeft het Beter Leven keurmerk.
Duurzaamheid hoog in het vaandel
Onze varkenshouders werken ieder op hun eigen manier aan duurzaamheid. Veel van onze veehouders gebruiken bijvoorbeeld restproducten uit de levensmiddelenindustrie en akkerbouw om de varkens te voeren. De mest die de dieren produceren gaan vervolgens weer terug naar de akkerbouw als organische mest. Sommige boeren gaan zelfs nog een stapje verder en gebruiken een biogasinstallatie, zo worden de rest- en afvalproducten uit de stal ook gebruikt voor groene stroom.
Varkensvlees is gezond
Varkensvlees is de meest gegeten vleessoort in Nederland. Logisch, want het is niet alleen erg lekker, het kan op allerlei manieren worden bereid: van koken, bakken en grillen tot roerbakken. Onbewerkt mager varkensvlees past in een gezond eetpatroon.
Varkensvlees bevat veel hoogwaardige voedingstoffen die essentieel zijn voor de ontwikkeling van ons lichaam. Het is rijk aan vitamines en mineralen, bevat van nature eiwit en vet. Bij het bereiden kunnen koolhydraten aan het vlees worden toegevoegd, wanneer je bijvoorbeeld een schnitzel paneert.
De lekkerste bereiding van: varkenshaas
Varkenshaas is een heerlijk mals stuk vlees, maar het moet wel op de juiste manier bereid worden. Varkenshaas kan in de pan en in de oven worden bereid. We hebben een aantal richtlijnen voor je op een rij gezet, maar blijf de varkenshaas altijd controleren. Als het vlees dikker is, duurt het natuurlijk wat langer. Zorg ervoor dat de varkenshaas niet te lang bakt en dus niet taai wordt. Om het vlees extra mals te maken, kun je er een klontje roomboter op leggen.
Verwarm de oven voor op 170 graden houd onderstaande tijden aan:
- rood (12 minuten)
- rosé (15-20 minuten)
- doorbakken (20-30 minuten)
Tip: BBQ-professional Ralph de Kok heeft een heerlijk recept ontwikkeld met gegrilde beenham van de de BBQ! Bekijk hier de receptvideo.