
Hoofdgerecht
Vegetarische rollade van Chinese kool
4 personen
45 minuten
Geniet tijdens Pasen volop van vegetarische opties, zoals een vega-rollade! Een klassier in een nieuw, modern en vooral erg lekker jasje. Een aanrader om te maken!
Bereidingswijze vegetarische rollade
- Kook de Chinese kool in zijn geheel in water met een beetje zout gaar. Laat de pan met het kookvocht staan, dit heb je straks nog nodig.
- Haal de kool uit het water en laat hem met de punt naar beneden in een vergiet afkoelen en uitlekken.
- Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de ui met de knoflook 2 รก 3 minuten. Voeg de peterselie en champignons toe en bak deze tot ze mooi bruin zijn. Voeg tenslotte de paksoi en de spinazie toe en schep het geheel om tot de spinazie net is geslonken.
- Neem de pan van de warmtebron en schep de geitenkaas en walnoten er door. Breng op smaak met peper en zout.
- Laat het mengsel iets afkoelen, giet eventueel het vocht af, en schep dan de eieren er door.
- Nadat de Chinese kool genoeg is afgekoeld en uitgelekt spreid je voorzichtig de bladeren open tot op het hart. Vul alle bladeren met het champignon-groentemengsel tot alle bladeren goed zijn gevuld.
- Wikkel de volledige Chinese kool strak in alumniumfolie en leg deze terug in het kookvocht. Breng het kookvocht net tegen de kook aan en laat de Chinese kool nog eens 15 minuten nagaren in het water. Let op: laat het water niet doorkoken!
- Haal na 15 minuten de kool uit het water en uit de aluminiumfolie en snijd de kool in dikke plakken.
- Serveer de plakken kool met noodles die je kort opbakt met ringetjes lente-ui, l’Amuse trostomaatjes uit de streek, koriander en een scheutje sojasaus.
Tip:
Heb je stukken vegetarische rollade over? Verpak de plakken rollade per stuk in huishoudfolie, doe ze in een diepvrieszak en leg ze in de vriezer.
Presenteertip:
Presenteer de kool in zijn geheel met een aantal plakken gesneden kool er naast. Dan zie je extra goed hoe mooi de vulling is en hoe het recept bedoeld is. De noodles kun je apart serveren of in een kommetje op de plank/het bord er bij plaatsen.
- 1 Chinese kool
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 fijngesneden ui
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 takjes platte peterselie, grof gehakt
- 400 gram kastanjechampignons, fijngesneden
- 1 paksoi, in reepjes
- 150 gram spinazie, gewassen
- 75 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
- 100 gram walnoten, fijngehakt
- 2 eieren, losgeklopt
- peper en zout