
Bijgerecht, Lunch
Veggie dogs all the way
4 personen
15 minuten
Vegetarische hotdogs? Ja, je hoort het goed! Een lekker recept met vegetarische worstjes. Lekker en snel voor een gezellige barbecue.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de worstjes circa 6 minuten op middelhoge tot hoge stand.
- Snijd de broodjes bijna door de helft en rooster ze kort in een broodrooster of in de oven, tot ze een beetje kleur krijgen.
- Besmeer de binnenkant van de broodjes met de mayonaise, ketchup en mosterd. Leg de worstjes in de broodjes en verdeel de zuurkool, augurken en uitjes erover.
Bereidingstip
Bereid dit gerecht op de barbecue: bestrijk de worstjes met de olie en rooster circa 5 minuten op de hete barbecue. Rooster ook de broodjes kort op de barbecue, om ze een beetje kleur te geven. Volg verder het recept.
Vervang de zuurkool door atjar tjampoer. Lekker met sateĢsaus, gebakken uitjes en seroendeng.
Neem verkruimelde tortillachips in plaats van gebakken uitjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 620 kcal |
Koolhydraten | 42 g |
Eiwit | 20 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 5 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 4 g |
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 8 vegetarische worstjes
- 4 pistoletjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels tomatenketchup
- 4 eetlepels mosterd
- 4 eetlepels zuurkool
- 2 augurken (in plakjes)
- 4 eetlepels gefrituurde uitjes