
Hoofdgerecht
Venkel-preistamppot met gemarineerde zalm
4 personen
35 minuten
Een stamppot is ook lekker met vis. Dit gerecht is fris en licht, dit maakt het geschikt voor alle seizoenen.
Bereidingswijze
- Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en bestrijk ze met de marinade. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Kook de aardappels en venkel in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten de helft van de prei toe. Zet de zalm circa 10 minuten in de oven.
- Giet de aardappels en groente af en vang een beetje kookvocht op. Stamp de aardappels en de groente met de rauwe prei, crème fraîche, zout, peper en eventueel een beetje kookvocht niet te fijn. Serveer de zalm erbij en bestrooi met de augurk.
Bereidingstip
Vervang in dit recept de zalm door kabeljauw.
Liever geen vis? Kies dan in plaats van de zalm voor gebakken gerookte spekblokjes en blokjes oude kaas en voeg ze toe aan de stamppot.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 615 kcal |
Koolhydraten | 45 g |
Eiwit | 33 g |
Vet Waarvan verzadigd |
32 g 0 g |
Vezels | 9 g |
Zout | 0,6 g |
- 4 zalmfilets
- 1 kilogram aardappel (geschild, in blokjes)
- 2 venkelknollen (in stukjes)
- 400 gram preien (in smalle ringen)
- 125 milliliter crème fraîche
- 4 augurken (in kleine blokjes)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel dille (gehakt)
- 0.5 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel citroenrasp