
Bijgerecht, Borrelhapje
Venkel-worstenbroodjes met appelcompote
8 personen
30 minuten
Venkel-worstenbroodjes met appelcompote is echt een gouden combinatie! Extra lekker door de venkel uit eigen streek. Probeer eens hét gerecht zelf te maken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de worsten open, haal het worstvlees eruit en meng het venkelpoeder erdoor.
- Halveer de plakjes bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg met de appelcompote en schep wat van het worstvlees in het midden.
- Vouw het deeg dicht, bestrijk met ei en bestrooi met het sesamzaad. Bak de venkel-worstenbroodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin. Lekker met extra appelcompote.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 155 kcal |
Koolhydraten | 9 g |
Eiwit | 6 g |
Vet Waarvan verzadigd |
11 g 5 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,6 g |
- 2 braadworsten
- 0.5 theelepel venkelpoeder
- 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- 2 eetlepels appelcompote
- 1 eidooier (losgeklopt)
- 1 eetlepel sesamzaad