
Lunch, Salades
Gemarineerde venkelsalade met sinaasappel
4 personen
50 minuten
Lekkere salade met venkel gemarineerd in een dressing van sinaasappel, agavesiroop, mosterd en olijfolie.
Werkwijze
- Snijd de onderkant van de venkel en schaaf de knol in een keukenmachine of met een mandoline in flinterdunne plakken. Verwijder de harde kern.
- Klop de azijn met de mosterd, agavesiroop of honing en olijfolie tot een dressing. Pers 1 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Schil de andere sinaasappel en snijd in dunne plakjes. Schenk de dressing over de venkel, voeg de ui toe en roer goed door. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
- Verdeel de gemarineerde venkel en ui over 4 kleine borden, leg de plakken sinaasappel erop en bestrooi met de granaatappelpitjes en koriander.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 110 kcal |
Koolhydraten | 11 g |
Eiwit | 2 g |
Vet Waarvan verzadigd |
6 g 1 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 0,1 g |
- 1 grote venkelknol
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel agavesiroop of 1 theelepel honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kleine sinaasappels
- 1 rode ui (in dunne halve ringen)
- 1 granaatappel (alleen de pitten)
- 1 handje koriander (fijngehakt)