Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Lunch, Salades

Gemarineerde venkelsalade met sinaasappel

4 personen
50 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Lekkere salade met venkel gemarineerd in een dressing van sinaasappel, agavesiroop, mosterd en olijfolie.

Werkwijze

  1. Snijd de onderkant van de venkel en schaaf de knol in een keukenmachine of met een mandoline in flinterdunne plakken. Verwijder de harde kern.
  2. Klop de azijn met de mosterd, agavesiroop of honing en olijfolie tot een dressing. Pers 1 sinaasappel uit, voeg het sap toe aan de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schil de andere sinaasappel en snijd in dunne plakjes. Schenk de dressing over de venkel, voeg de ui toe en roer goed door. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
  4. Verdeel de gemarineerde venkel en ui over 4 kleine borden, leg de plakken sinaasappel erop en bestrooi met de granaatappelpitjes en koriander.
Voedingswaarde p.p.
Energie 110 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
  • 1 grote venkelknol
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop of 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine sinaasappels
  • 1 rode ui (in dunne halve ringen)
  • 1 granaatappel (alleen de pitten)
  • 1 handje koriander (fijngehakt)
saladesinaasappelvenkel

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?