
Nagerecht
Venkelsorbet met munt en citrus
4 personen
15 minuten
Frisse en verrassende sorbet gemaakt van venkel, munt en het sap van sinaasappel en limoen. Heerlijk én verfrissend! Je hebt voor de sorbet wel een ijsmachine en sapcentrifuge nodig! Hier moet het ijsmengsel 180 minuten in.
Werkwijze
- Pers de sinaasappel en limoen en zet het sap apart.
- Verwarm de suiker in 100 ml water tot deze volledig is opgelost en laat in circa 2 minuten inkoken tot een siroop. Laat afkoelen.
- Houd het venkelloof apart. Pers de venkel en munt door de sapcentrifuge. Meng dit groentesap met de siroop en sinaasappel- en limoensap.
- Laat dit mengsel bevriezen in een afsluitbare bak, liefst van metaal of glas. Roer elke 30 minuten om met een vork tot na circa 3 uur alles is bevroren. Of draai het mengsel eventueel in een ijsmachine tot sorbetijs.
- Serveer de venkelsorbet in een glas met een wafeltje en garneer met wat venkel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 195 kcal |
Koolhydraten | 38 g |
Eiwit | 3 g |
Vet Waarvan verzadigd |
2 g 1 g |
Vezels | 5 g |
Zout | 0 g |
- 100 gram suiker
- 6 venkelknollen (met loof)
- 2 takjes munt (alleen de blaadjes)
- 1 sinaasappel (sap)
- 1 limoen (sap)
- 4 ijswafeltjes