
Bijgerecht, Borrelhapje, Voorgerecht
Verse geitenkaas met amandel-olijf
4 personen
20 minuten
Dit gerecht is absoluut het lange wachten waard! Deze verse geitenkaas met amandel-olijf zijn geschikt als amuse, bijgerecht of als hapje op de borrel.
Bereidingswijze
- Breng de avond van tevoren de (geiten)melk met de room en een snuf zout aan de kook.
- Voeg het citroensap toe en kook nog een paar minuten door tot de melk gaat schiften.
- Maak de kaasdoek nat en wring hem uit. Zet een fijne zeef op een kom en leg de kaasdoek erin.
- Giet de geschifte melk in de doek en laat helemaal uitlekken, tot de wrongel is afgekoeld.
- Leg een bordje op de wrongel in de doek en zet circa 8 uur in de koelkast.
- Maal of stamp de amandelen met de knoflook, tijm en olie tot een fijne pasta.
- Breng op smaak met zout en peper en schep over in het diepvrieszakje.
- Knip een klein hoekje van het zakje en spuit de amandelvulling in de olijven.
- Verdeel de verse (geiten)kaas in 12 gelijke delen en duw iets plat.
- Leg de olijf op de kaas en duw deze voorzichtig eromheen zodat de olijf niet meer te zien is.
- Rol de balletjes tussen vochtige handen wat gladder en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
- Rol de balletjes voor het serveren door een mengsel van tijmblaadjes en gemalen peper.
- Serveer de verse geitenkaas met amandel-olijf per drie stuks op een bordje.
Wijnadvies: bij dit gerecht is een glaasje Terrazzano Verdicchio erg lekker!
- 750 milliliter geitenmelk of
- 750 milliliter melk
- 175 milliliter slagroom
- 1 eetlepel citroensap
- 50 gram blanke amandelen
- 1 teentje knoflook (gehakt)
- 1 theelepel tijm
- tijm (om te garneren)
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- 12 groene olijven (zonder pit