Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
verse geitenkaas met amandel-olijf
Bijgerecht, Borrelhapje, Voorgerecht

Verse geitenkaas met amandel-olijf

4 personen
20 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Dit gerecht is absoluut het lange wachten waard! Deze verse geitenkaas met amandel-olijf zijn geschikt als amuse, bijgerecht of als hapje op de borrel.

Bereidingswijze

  1. Breng de avond van tevoren de (geiten)melk met de room en een snuf zout aan de kook.
  2. Voeg het citroensap toe en kook nog een paar minuten door tot de melk gaat schiften.
  3. Maak de kaasdoek nat en wring hem uit. Zet een fijne zeef op een kom en leg de kaasdoek erin.
  4. Giet de geschifte melk in de doek en laat helemaal uitlekken, tot de wrongel is afgekoeld.
  5. Leg een bordje op de wrongel in de doek en zet circa 8 uur in de koelkast.
  6. Maal of stamp de amandelen met de knoflook, tijm en olie tot een fijne pasta.
  7. Breng op smaak met zout en peper en schep over in het diepvrieszakje.
  8. Knip een klein hoekje van het zakje en spuit de amandelvulling in de olijven.
  9. Verdeel de verse (geiten)kaas in 12 gelijke delen en duw iets plat.
  10. Leg de olijf op de kaas en duw deze voorzichtig eromheen zodat de olijf niet meer te zien is.
  11. Rol de balletjes tussen vochtige handen wat gladder en zet minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  12. Rol de balletjes voor het serveren door een mengsel van tijmblaadjes en gemalen peper.
  13. Serveer de verse geitenkaas met amandel-olijf per drie stuks op een bordje.

Wijnadvies: bij dit gerecht is een glaasje Terrazzano Verdicchio erg lekker!

  • 750 milliliter geitenmelk of
  • 750 milliliter melk
  • 175 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram blanke amandelen
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 1 theelepel tijm
  • tijm (om te garneren)
  • 2 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 12 groene olijven (zonder pit
borrelgeitenkaashapjekaaskaasplankvoorgerecht

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

Sandwich van karakterbrood met gebakken ham en...

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?