
Hoofdgerecht
Vietnamese noedelsalade met garnalen en grapefruit
4 personen
25 minuten
Ben jij een echte liefhebber van garnaal? Probeer dan eens deze Vietnamese noedelsalade met garnalen en grapefruit!
Bereidingswijze
- Bereid de noedels. Blancheer de taugé kort in kokend water.
- Meng de wortel met de taugé, bosui en de groene kruiden. Meng de noedels met dit groentemengsel.
- Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng goed door de noedels. Leg steeds 4 drooggedepte slablaadjes in een kom en schep de salade erop.
- Verdeel de pinda’s, garnalen, grapefruit en uitjes erover.
- 300 gram rijstmie of 300 gram noedels
- 150 gram taugé
- 2 wortels (geraspt)
- 5 lente-/bosuitjes (fijngehakt)
- 1 bosje basilicum (fijngehakt)
- 1 bosje munt (fijngehakt)
- 1 bosje koriander (fijngehakt)
- 1 krop kropsla (gewassen)
- 6 eetlepels pinda’s (grof gehakt)
- 250 gram Hollandse garnalen of 250 gram garnalen
- 2 rode grapefruits (in partjes)
- 8 eetlepels gebakken uitjes (bakje)
- 3 eetlepels Thaise vissaus
- 3 eetlepels Japanse rijstazijn of 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels limoensap
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 rode peper (fijngehakt)