
Bijgerecht, Borrelhapje
Vijgen met geitenkaas en spek
5 personen
30 minuten
De ideale combinatie: vijgen, geitenkaas en spek! Super lekker als borrelhapje, maar ook lekker als voorgerecht of bijgerecht.
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Gebruik 1, 2 of 3 verse vijgen per persoon, het is redelijk machtig dus bekijk vooral waaruit het menu nog meer bestaat.
- Snijd de vijg tweemaal open maar niet helemaal door zodat ie als een bloem uiteen geduwd kan worden.
- Doe hier een lepel geitenkaas in, strooi er wat tijm over en wikkel om de onderste helft van de vijg een plak ontbijtspek. Schenk er een beetje honing over. Zet de vijgen op een bakplaat en bak ze ca. 20 minuten in de oven tot de spek krokant is.
- 8-12 verse vijgen
- 150 gram zachte geitenkaas
- 4 takjes tijm, de blaadjes
- 8-12 plakjes spek (vleeswaren)
- 2 eetlepels honing