Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Pasen
  • Jan Linders
Bijgerecht, Hoofdgerecht

Vis à la Parmigiana

4 personen
30 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Een keer iets anders proberen? Ga voor deze vis in Italiaanse stijl.  Heerlijk met wat frietjes en kropsla!

Overige tijden

  • 25 minuten oventijd

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog 1 minuut.
  3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en breng de saus aan de kook.
  4. Snijd de basilicumblaadjes van de steeltjes.
  5. Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus.
  6. Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  8. Verwarm de oven voor op 180°C.
  9. Leg 4 visfilets in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
  10. Leg op elk stuk vis 2 plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
  11. Leg steeds nog een stuk visfilet op de mozzarella en schep hier een royale lepel tomatensaus over.
  12. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de vis in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
  13. Garneer met de rest van de basilicum.

Bereidingstip

Lekker met frietjes en kropsla.

Wijnadvies

De witte Zuid-Afrikaanse Sea Me Bush Vine Chenin Blanc is een gegarandeerd succes bij diverse visgerechten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
9 g
Vezels 4 g
Zout 1,9 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 4 trostomaten (in blokjes)
  • 6 zongedroogde tomaatjes (zeer fijngesneden)
  • 1 bosje basilicum
  • 8 stukken koolvisfilets (ontdooid, diepvries)
  • 1 bol buffelmozzarella (in 8 plakjes)
  • 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
italiaansvisweekmenu-38

Ook interessant

Recepten

Blini’s met rundercarpaccio en pesto-roomkaas

Recepten

6 frisse smoothiebowls

Recepten

Gevuld karakterbrood met parmaham en salieboter

Recepten

Tagliata van Limousin biefstuk met salsa verde

Recepten

Pickled eitjes met gerookte zalm en ontbijtspek

Recepten

Asperges met burrata, kruim van parmaham en...

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-1.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-3.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-5.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-4.jpg
  • JL-Banner-Proef-het-zuiden-314x350-2023-6.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?