
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Vis à la Parmigiana
4 personen
30 minuten
Een keer iets anders proberen? Ga voor deze vis in Italiaanse stijl. Heerlijk met wat frietjes en kropsla!
Overige tijden
Bereidingswijze
- Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
- Voeg de knoflook en oregano toe en fruit nog 1 minuut.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe en breng de saus aan de kook.
- Snijd de basilicumblaadjes van de steeltjes.
- Hak de steeltjes fijn en roer ze door de saus.
- Laat afgedekt minimaal 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg 4 visfilets in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
- Leg op elk stuk vis 2 plakjes mozzarella en een paar blaadjes basilicum.
- Leg steeds nog een stuk visfilet op de mozzarella en schep hier een royale lepel tomatensaus over.
- Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak de vis in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar.
- Garneer met de rest van de basilicum.
Bereidingstip
Lekker met frietjes en kropsla.
Wijnadvies
De witte Zuid-Afrikaanse Sea Me Bush Vine Chenin Blanc is een gegarandeerd succes bij diverse visgerechten.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 435 kcal |
Koolhydraten | 18 g |
Eiwit | 45 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 9 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 1,9 g |
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 theelepel tomatenpuree
- 4 trostomaten (in blokjes)
- 6 zongedroogde tomaatjes (zeer fijngesneden)
- 1 bosje basilicum
- 8 stukken koolvisfilets (ontdooid, diepvries)
- 1 bol buffelmozzarella (in 8 plakjes)
- 100 gram Parmezaanse kaas (geraspt)