
Hoofdgerecht
Vis brochette met wilde rijst
4 personen
25 minuten
Van pasta’s tot ovenschotels je kunt het zo gek niet bedenken, met witvis kun je ontzettend veel variëren. Neem voor de witvisfilet in dit recept een stevige vissoort zoals kabeljauw, koolvis of tilapia.
Benodigdheden
- 4 lange spiesen
Werkwijze
- Snijd de vis in blokjes van 4 cm en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 minuten en de peultjes 2 minuten. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
- Wikkel ieder vis blokje in rauwe ham. Rijg de vis blokjes, afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie.
- Kook de rijst. Verwarm een grillpan en rooster de vis brochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
- Serveer de vis met de rijst gegarneerd met een paar maïskorrels.
Wijnadvies
Wie van Sauvignon Blanc houdt neemt Sea Breeze. Maar ook met Chardonnay smaken deze spiesjes prima. Denk aan Monastier, Gamma of Montalto. Wie durft kiest een lichtgekoelde rode: Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir.
- 600 gram witvisfilets
- 2 eetlepels citroensap
- 300 gram winterwortels (geschrapt, in stukken van 3 cm)
- 150 gram peultjes
- circa 12 plakken rauwe hammen
- 2 eetlepels olie
- 325 gram meergranenrijst
- mais (om te garneren)