Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Hoofdgerecht

Vis brochette met wilde rijst

4 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Van pasta’s tot ovenschotels je kunt het zo gek niet bedenken, met witvis kun je ontzettend veel variëren. Neem voor de witvisfilet in dit recept een stevige vissoort zoals kabeljauw, koolvis of tilapia.

Benodigdheden

  • 4 lange spiesen

Werkwijze

  1. Snijd de vis in blokjes van 4 cm en besprenkel ze met citroensap. Kook de wortel 4 minuten en de peultjes 2 minuten. Spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  2. Wikkel ieder vis blokje in rauwe ham. Rijg de vis blokjes, afgewisseld met stapeltjes van 3-4 peultjes en de wortelstukjes aan de spiesen. Bestrijk ze met olijfolie.
  3. Kook de rijst. Verwarm een grillpan en rooster de vis brochettes in 8-10 minuten goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  4. Serveer de vis met de rijst gegarneerd met een paar maïskorrels.

 

Wijnadvies

Wie van Sauvignon Blanc houdt neemt Sea Breeze. Maar ook met Chardonnay smaken deze spiesjes prima. Denk aan Monastier, Gamma of Montalto. Wie durft kiest een lichtgekoelde rode: Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir.

  • 600 gram witvisfilets
  • 2 eetlepels citroensap
  • 300 gram winterwortels (geschrapt, in stukken van 3 cm)
  • 150 gram peultjes
  • circa 12 plakken rauwe hammen
  • 2 eetlepels olie
  • 325 gram meergranenrijst
  • mais (om te garneren)
peultjesrijstwitvis

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?