
Hoofdgerecht
Visburger met wortelspread en kruidenfriet
4 personen
25 minuten
Probeer eens wat anders… Vis op je burger! Met deze overheerlijke visburger met wortelspread en kruidenfriet, heb jij in een handomdraai een voedzaam gerecht op tafel. Meer inspiratie nodig? Klik dan hier!
Bereidingswijze voor visburger met wortelspread en kruidenfriet
- Verwarm de oven voor op 200ÂșC.
- Bereid de ovenfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Leg de laatste 5 minuten de Italiaanse bollen erbij in de oven.
- Meng de wortel met de knoflook, yoghurt en 1 eetlepel pesto.
- Verhit de olie en bak hierin de vissticks 2-3 minuten per kant.
- Verdeel de wortelspread over de onderste broodhelften.
- Leg de vissticks erop, verdeel de komkommer erover en leg de broodkapjes erop.
- Bestrooi de friet met zout en Italiaanse kruiden.
- Meng de rest van de pesto door de mayonaise.
- Serveer de visburger met de friet en de mayonaise.
Bereidingstip
Voeg gehakte lente-/bosui toe aan de wortel.
Vervang de komkommer door plakjes augurk.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 995 kcal |
Koolhydraten | 127 g |
Eiwit | 26 g |
Vet Waarvan verzadigd |
40 g 11 g |
- 1 zak ovenfriet (ca. 750 g)
- 4 Italiaanse bollen (opengesneden)
- 2 winterwortels (grof geraspt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 milliliter volle yoghurt
- 2 eetlepels pesto
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 vissticks
- 0.5 komkommer (in linten geschaafd)
- 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
- 4 eetlepels mayonaise