
Hoofdgerecht
Viscurry met komkommersalade
4 personen
20 minuten
Een keer zin in een aziatisch gerecht? Deze viscurry staat in een handomdraai op tafel. Heerlijk met een frisse komkommersalade.
Bereidingswijze
- Kook de rijst. Schaaf of snijd intussen de komkommer in dunne plakjes en meng in een kom met de sjalot, azijn, suiker, olie, zout en peper. Laat staan.
- Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Fruit 1-2 eetlepels currypasta op een lage stand in een hapjespan en voeg de tomatenblokjes toe.
- Laat een paar minuten zachtjes bakken en giet dan de kokosmelk erbij. Breng aan de kook en leg de blokjes vis in de saus.
- Stoof de vis in circa 5 minuten gaar. Strooi vlak voor het serveren de basilicum over de curry. Bestrooi de komkommersalade met de sesam en serveer met de rijst bij de viscurry.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 555 kcal |
Koolhydraten | 67 g |
Eiwit | 27 g |
Vet Waarvan verzadigd |
19 g 8 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,5 g |
- 300 gram snelkookrijst
- 2 komkommers
- 2 sjalotjes (in dunne ringen)
- 1 eetlepel wittewijnazijn
- 1 mespunt suiker
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel Thaise rode currypasta
- 4 tomaten (in blokjes)
- 200 milliliter kokosmelk
- 400 gram witvisfilets (in blokjes)
- 1 bosje basilicum (grof gehakt) of 1 bosje koriander (grof gehakt)