
Hoofdgerecht
Vispizza met garnalen, courgette en tomaatjes
4 personen
80 minuten
Dol op pizza én vis? Probeer dan deze heerlijke vispizza! Een pizza, rijkelijk belegd met garnalen, courgette én tomaatjes.
Bereidingswijze
- Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept.
- Meng de garnalen met 2 eetlepels olijfolie, 1 theelepel citroenrasp, het citroensap en de piripiri-kruiden. Laat dit intrekken tijdens het rijzen van het deeg.
- Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes en knoflook 2-3 minuten.
- Voeg de bloem toe, roer goed en laat 3 minuten garen.
- Giet de visbouillon en kookroom al roerend erbij tot een dikke saus.
- Schep de mozzarella, wat peper en 25 gram Parmezaanse kaas erdoor.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rol het pizzadeeg uit en verdeel het over de vormen of de bakplaat.
- Bestrijk het deeg met een dun laagje saus.
- Verdeel daarover de courgetteplakken, garnalen en tomaatjes.
- Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bak de pizza’s in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
- 1 keer basisrecept pizzadeeg
- 600 gram diepvrieswokgarnalen (ontdooid)
- olijfolie
- 1 citroen (rasp en sap)
- 1 mespunt piripiri-kruiden of 1 mespunt cayennepeper
- 50 gram boter
- 2 sjalotjes (gesnipperd) of 1 kleine ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 50 gram bloem
- 200 milliliter visbouillon
- 200 milliliter kookroom
- 75 gram mozzarella (in stukjes)
- 125 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 1 courgette (in dunne plakken)
- 250 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)