
Bijgerecht
Visspiesen met ananassalsa
4 personen
30 minuten
De Barbecue mag weer aan! We hebben weer allerlei lekkere recepten voor je klaar staan. Probeer ook eens deze visspiesen. Heerlijke garnalen en visfilet in een zomerse marinade. Je kunt er alle soorten vis aan rijgen, maak hem helemaal naar jouw smaak. Smakelijk bij dit recept van vis en salsa: Zuydpunt Chenin-Viognier.
Bereidingswijze
- Verhit de barbecue.
- Bestrijk de ananasplakken rondom met 2 eetlepels olie en gril de plakken kort op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan.
- Laat afkoelen, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Meng de ananasblokjes met limoenrasp en -sap, de rode peper, gember, koriander en munt. Breng op smaak met zout en peper.
- Rijg de visfilet en garnalen om en om aan spiesjes en bestrijk met olie.
- Gril de spiesen op de barbecue op een ingevet rooster boven matig heet vuur in circa 3 minuten per kant gaar.
- Serveer met de ananassalsa.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 300 kcal |
Koolhydraten | 17 g |
Eiwit | 29 g |
Vet Waarvan verzadigd |
12 g 2 g |
Vezels | 3 g |
Zout | 1,9 g |
- 1 verse ananas (in plakken)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 limoen (rasp en sap)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 2 cm verse gember (geschild, geraspt)
- 1 handje koriander (fijngehakt)
- 1 handje munt (fijngehakt)
- 300 gram kabeljauwfilets (in blokjes)
- 300 gram garnalen