Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Nagerecht

Vlaaitje van koekjesmousse, frambozen, cranberrycompôte en tuille van cranberry

5 personen
115 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Wil jij een heerlijk dessert op tafel zetten? Lees dan snel verder hoe je dit vlaaitje van koekjesmousse, frambozen cranberrycompôte en tuille van cranberry op tafel kunt zetten!

  1. Doe de cranberry’s met citroenrasp, citroensap, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, tijm, kaneelstokje en suiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken. Doe het over in een koude kom, haal het kaneelstokje eruit en laat 30 minuten afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 170 ˚C. Meng de geschaafde amandelen met de suiker, bloem en vanillesuiker. Roer de boter, ei, water, cranberries en zout door het amandelmengsel. Laat het deeg even rusten.
  3. Smeer een bakplaat in met boter. Leg hierop, op ruime afstand van elkaar want het gaat uitlopen, kleine hoopjes van het beslag.
  4. Druk ze plat en bak ze 15 minuten de oven.
  5. Schep ze onmiddellijk vanuit de oven van de plaat en leg ze over een bezemsteel of maak een andere vorm. Laat afkoelen.
  6. Bestrijk de vlaaivormpjes met frambozenjam. Schep een flinke lepel koekjesmousse met koekbodem en verdeel deze over de jam. Strijk mooi glad. Druk er frambozen in en schep er een lepel cranberrycompôte op. Druk er een tuille in en garneer met een muntblaadje.

Tip: Je kunt dit dessert extra feestelijk maken door eiwitten met suiker op te kloppen tot een stevige meringue. Spuit hiervan een toef bovenop en brand met een crème brûléebrander de meringue net bruin.

  • Voor de cranberrycompôte:
  • 150 gram cranberry’s
  • ½ citroen, schil geraspt en rest uitgeperst
  • ½ sinaasappel, schil geraspt en rest uitgeperst
  • 2 takjes tijm, de blaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • 75 gram suiker
  • Voor de cranberrytuille:
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 70 gram suiker
  • 25 gram bloem
  • 10 gram vanillesuiker
  • 10 gram roomboter, gesmolten
  • 1 ei, losgeklopt
  • 10 gram water
  • 50 gram gedroogde cranberry’s, fijngehakt
  • snuf zout
  • Voor het vlaaitje:
  • 4-6 tortelettes (vlaaivormpjes kant-en-klaar)
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • 1-2 bakjes Onze Trots koekjesmousse
  • 1 bakje verse frambozen à 125 gram
  • 4-6 blaadjes munt
  • 50 gram gedroogde cranberries
frambozenValentijnverjaardag

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?