
Lunch
Vloerbrood met avocadoboter en balsamico-champignons
2 personen
25 minuten
Het lekkerste van de herfst: toast gemaakt van vloerbrood met balsamico-champignons en avocadoboter! Een gemakkelijk en vooral heerlijk lunchgerecht of voorgerecht vol ingrediënten uit eigen streek. Mét natuurlijk de smaak van de herfst in het zuiden!
Bereidingswijze
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Snijd de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn.
- Bak de champignons 10 minuten.
- Voeg daarna de knoflook en balsamico azijn toe en bak nog twee minuten.
- Snijd de avocado door midden en verwijder de pit.
- Prak (of pureer) de avocado fijn tot een gladde massa.
- Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook alvast fijn.
- Snij vier dikke snedes vloerbrood.
- Smeer de avocadoboter op de vier dikke snedes vloerbrood.
- Verdeel de balsamico champignons erover en sluit af met bieslook.
- Serveer het vloerbrood met avocadoboter en balsamico champignons direct.
- 2 avocado's
- 1 vloerbrood - 4 dikke snedes vloerbrood
- 400 gram kastanje champignons
- Extra vierge olijfolie
- Scheut balsamico azijn
- 2 el verse bieslook
- 1 teentje knoflook