Proef het Zuiden
  • Zuid
  • Vers
  • Genieten
  • Gezond
  • Recepten
  • Jan Linders
Lunch

Vloerbrood met avocadoboter en balsamico-champignons

2 personen
25 minuten
BereidingswijzeIngrediënten

Het lekkerste van de herfst: toast gemaakt van vloerbrood met balsamico-champignons en avocadoboter! Een gemakkelijk en vooral heerlijk lunchgerecht of voorgerecht vol ingrediënten uit eigen streek. Mét natuurlijk de smaak van de herfst in het zuiden!

Bereidingswijze

  1. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  2. Snijd de champignons in plakjes en snijd de knoflook fijn.
  3. Bak de champignons 10 minuten.
  4. Voeg daarna de knoflook en balsamico azijn toe en bak nog twee minuten.
  5. Snijd de avocado door midden en verwijder de pit.
  6. Prak (of pureer) de avocado fijn tot een gladde massa.
  7. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bieslook alvast fijn.
  8. Snij vier dikke snedes vloerbrood.
  9. Smeer de avocadoboter op de vier dikke snedes vloerbrood.
  10. Verdeel de balsamico champignons erover en sluit af met bieslook.
  11. Serveer het vloerbrood met avocadoboter en balsamico champignons direct.

  • 2 avocado's
  • 1 vloerbrood - 4 dikke snedes vloerbrood
  • 400 gram kastanje champignons
  • Extra vierge olijfolie
  • Scheut balsamico azijn
  • 2 el verse bieslook
  • 1 teentje knoflook
avocadochampignondinerherfstlunchpaddenstoelvloerbrood

Ook interessant

Recepten

Broodje sticky hotdog

Recepten

Frietje kapsalon

Recepten

Snelle erwtensoep met feta en Onze Trots rookworst

Recepten

Zoete aardappelstamppot met boerenkool en reepjes...

Recepten

Broodje bal

Recepten

Echte Brabantse worstenbroodjes

Deel dit artikel

Waar ben je naar op zoek?

  • JL-Google-Local-ad-314x314-2022-2.jpg
Proef het Zuiden

Proef het Zuiden is een initiatief van Jan Linders.

Copyright 2018 | Privacy & Cookies | Contact | Over Proef het Zuiden | Partner worden?