
Lunch, Ontbijt
Korengoud vloerbrood: heerlijk knapperig met het perfecte roerei
1 persoon
5 minuten
Het perfecte roerei maken is niet moeilijk: volg deze stappen en het lukt jou ook! Tip: bekijk ook de video, extra gemakkelijk. Maak je lunch compleet met een lekker plakje grillham of gerookte zalm. Variatetip: Kies voor fijngesneden lente-ui in plaats van bieslook. Serveer je roerei op een sneetje Korengoud vloerbrood uit het Limburgse Kerkrade en je hebt een heerlijk gerecht uit de streek!
Benodigdheden
- (siliconen) spatel
- steelpan of kleine koekenpan
Bereidingswijze voor roerei
- Lepel het vruchtvlees uit de avocado, snijd het in plakjes en leg het op een bord.
- Leg het brood erbij en besmeer dit met wat boter.
- Breek de eieren in een kom en klop ze met een vork goed los. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Verwarm een steelpan of kleine koekenpan en smelt een klontje boter in de pan.
- Schenk het losgeklopte ei erin. Werk snel en roer, met ronddraaiende bewegingen door het ei.
- Het roerei is klaar als het net gestold is, maar nog wel vochtig is. Dit duurt ca. 30-45 seconden.
- Neem de pan van de warmtebron, schenk de room erbij en schep dit met dezelfde spatel luchtig door het roerei.
- Schep het roerei op of naast het brood en bestrooi het met wat zout en bieslook.
- 2 sneetjes Vloerbrood uit eigen streek
- ¼ rijpe avocado, zonder pit
- 25 gram boter
- 2 eieren uit eigen streek
- 1 scheutje slagroom
- ½ eetlepel fijngesneden bieslook
- peper en zout