
Ontbijt
Volkorenpanini met banaan en roomkaas
2 personen
15 minuten
Bananen zijn het gezondst wanneer ze niet helemaal rijp zijn: bananen die niet rijp zijn bevatten veel zetmeel en relatief weinig suiker. Wanneer een banaan rijpt, wordt het zetmeel omgezet in suiker.
Van het zetmeel blijft slechts 1% over terwijl het suikergehalte wel met 20% stijgt. Gebruik voor dit recept dus bananen die nog niet helemaal rijp zijn en verwen je partner of kinderen met een heerlijk gezond ontbijt.
Tip: vervang de roomkaas naturel eens door roomkaas met tuinkruiden. Gebruik dan geen honing. In plaats van banaan is peer ook heel lekker.
Bereiden
- Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
- Snijd de broodjes open. Besmeer de helften met roomkaas en honing.
- Strooi de pijnboompitten erop.
- Verdeel de plakjes banaan erover en bestrooi deze licht met versgemalen peper.
Smakelijk!
- 2 eetl. Pijnboompitten
- 2 volkorenpuntjes of bolletjes
- 75 g magere roomkaas naturel (30+)
- 1 eetl. Honing
- 1 banaan, in schuine plakjes
- versgemalen peper