
Vrolijke kuikens
Door Jan Linders
Gevulde eieren maar dan met een twist. In een paar minuten heb je deze leuk opgemaakte vrolijke kuikens op je Paastafel staan! Meer inspiratie opdoen voor pasen? Klik dan hier!
Benodigdheden
- spuitzak
Werkwijze voor vrolijke kuikens
- Kook de eieren hard en laat ze onder koud water schrikken. Laat afkoelen, pel de eieren en snijd ze met een scherp mes horizontaal door in kartelvorm.
- Lepel de dooier eruit en meng met de mayonaise en crème fraîche. Breng op smaak met zout, peper, kerrie- of paprikapoeder en eventueel fijngehakte groene kruiden. Schep dit mengsel in een spuitzak.
- Spuit de vulling in de onderste helften van de eieren of schep met een lepel erin en zet de hoedjes erop. Laat de gevulde eieren afgedekt opstijven in de koelkast.
- Geef de kuikens een gezichtje met kleine stukjes wortel of paprika als snaveltje en kappertjes of stukjes augurk als oogjes.
Bereidingstip
Snijd een heel dun plakje van de onderkant, zo blijven de eieren goed rechtop staan.
Kook de eieren hard en koel ze daarna snel af. Hoe langer je de eieren kookt, hoe minder mooi de kleur van de vulling wordt.
Zorg ervoor dat de eieren goed afgekoeld zijn voordat je de vulling erin spuit, anders smelt deze een beetje. Kook de eieren dus ruim van tevoren.
Prak de eidooiers fijn met een vork of wrijf ze door een zeef, zo wordt de vulling lekker glad en smeuïg.