
Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Taart & cake, Traktatie
Wafels met sinaasappel en kardemon
6 personen
25 minuten
Leuk recept voor zelfgemaakte wafels met sinaasappel. Lekker zoet en verfrissend op warme zomerse dagen.
Werkwijze
- Halveer de sinaasappels en snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliesjes uit. Snijd in stukjes en houd apart.
- Meng het bakmeel met de basterd-, vanillesuiker en een mespunt zout in een kom. Breek het ei erboven en voeg de gesmolten boter toe. Klop met een garde of elektrische mixer tot een glad mengsel. Giet de melk er beetje bij beetje bij en klop tot een glad beslag.
- Verhit het wafelijzer op de één na hoogste stand. Schep een laagje beslag in de vorm totdat alle wafelruitjes bijna vol zijn. Klap het wafelijzer dicht en bak 3-4 minuten tot de wafels gaar en goudbruin zijn.
- Prik de wafels met een vork voorzichtig uit het wafelijzer en laat op een rooster iets afkoelen. Bak zo wafels tot het beslag op is.
- Verwarm de marmelade zonder te koken. Roer de sinaasappelstukjes en kardemom erdoor en serveer bij de wafels. Lekker met poedersuiker.
Bereidingstip
- Geen wafelijzer in huis? Je kunt ook een soort wafels bakken in een grillpan! Verhit de grillpan en vet deze goed in met boter of (arachide)olie. Giet het wafelbeslag in de pan zodat de hele bodem bedekt is met een laagje beslag. Bak 3-4 minuten op middelhoge stand en keer de wafel voorzichtig om. Bak de andere kant nog 2-3 minuten. Neem de wafel voorzichtig uit de pan.
- Vervang de kardemom in dit recept door kaneel- of kruidnagelpoeder.
- Neem ananas- of frambozenjam en voeg stukjes ananas of frambozen toe.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 380 kcal |
Koolhydraten | 69 g |
Eiwit | 5 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 5 g |
- 2 sinaasappels
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 50 gram boter (gesmolten)
- 200 milliliter melk
- 1 pot sinaasappelmarmelade
- 0.5 theelepel kardemompoeder