
Bijgerecht, Borrelhapje
Watermeloen-basilicum cooler
4 personen
15 minuten
Opzoek naar wat verkoeling tijdens de warme zomer dagen? Ga met je Watermeloen-basilicum cooler in de tuin liggen en waan je op een tropisch eiland.
Benodigdheden
- 4 cocktailglazen
- 4 satéprikkers
Werkwijze
- Pureer de stukjes watermeloen grof in een blender of met een staafmixer. Schep de gehakte basilicum erdoor.
- Schep dit mengsel met crushed ijs in een afsluitbaar bakje, schud even en zet circa 30 minuten in de diepvries tot het mengsel licht bevroren is.
- Neem uit de diepvries, schud nogmaals en verdeel het mengsel over de glazen.
- Giet het mineraalwater (evt. met citroensmaak) erbij. Trek repen schil van de citroen en steek aan de prikkers.
- Zet de prikkers in de glazen en garneer met wat basilicumblaadjes.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 75 kcal |
Koolhydraten | 15 g |
Eiwit | 1 g |
Vet Waarvan verzadigd |
0 g 0 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0 g |
- 750 gram watermeloenen (in stukjes)
- 3 eetlepels basilicum (gehakt) en
- basilicumblaadje (om te garneren)
- crushed ice of
- ijsblokje
- 800 milliliter mineraalwater met koolzuur
- 1 citroen (schoongeboend)