
Hoofdgerecht
Wild duo hert en wild zwijn met sherry-champignonroomsaus
4 personen
60 minuten
Ga je deze kerst voor een goed stuk vlees? Verras je gezelschap dan met dit speciale gerecht met hertenbiefstuk en wildzwijn in de hoofdrol! Maak het af met een heerlijke sherry-champignonroomsaus.
Bereidingswijze
- Verhit 25 gram van de boter en bak de sjalotjes met de knoflook 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 4-5 minuten op een hoge warmtebron. Schep regelmatig om. Blus af met de sherry.
- Voeg de slagroom en bouillon toe en laat het geheel 4-5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de peterselie erdoor.
- Kook de sugarsnaps, haricot verts en peultjes in 4-5 minuten beetgaar. Spoel deze hierna af met koud water.
- Smelt 25 gram van de boter en bak de krieltjes rondom bruin. Voeg de sugarsnaps, haricot verts en peultjes toe en bak deze nog 2-3 minuten mee. Doe alles in een schaal en strooi het bonenkruid en de lente-ui eroverheen.
- Verhit de rest van de boter en bak het hertenbiefstuk en wildzwijn biefstuk. Bak het vlees aan beide kanten 2 minuten voor een rode binnenkant, 3 minuten voor een rosé binnenkant en 4-5 minuten voor doorbakken vlees.
- Laat het vlees 5 minuten afgedekt rusten op een plank. Verdeel het hierna over de borden, leg de krieltjes met de groente ernaast en schep de saus erover.
Serveertip
Serveer paarse en groene spruiten met spekjes als bijgerecht. Bekijk het recept hier.
Biertip
Lekker met Kasteel Cuvée du Chateau.
Wijntip
Serveer bij dit gerecht een glas Marqués de Caceres Rioja Crianza.
- 500 gram Buytenlust hertenbiefstuk
- 500 gram Buytenlust wildzwijn biefstuk
- 250 gram witte champignons uit eigen streek, in stukken
- 250 gram kastanjechampignons, in stukken
- 100 gram roomboter
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 50 ml sherry
- 400 ml slagroom
- 100 ml runderbouillon (vers of van een blokje)
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
- 150 gram sugar snaps, schoongemaakt
- 150 gram haricot verts, schoongemaakt
- 150 gram peultjes, schoongemaakt
- 400 gram voorgekookte krieltjes
- 1 eetlepel bonenkruid
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- peper en zout